En liten bok om starka känslor

30 juni 2024
En liten bok om starka känslor

En liten liten bok, med ett storslaget bra och viktigt innehåll

Så lätt att läsa, så enkel att använda. En liten bok om starka känslor har tre delar som smidigt guidar läsare i alla åldrar genom stormiga och starka känslor.

Först får läsaren kort information om vad starka känslor är och hur bra det kan vara att barn får stöd i att förstå oro, ledsenhet, ilska och rädsla.

I del 2, som är författad av Mathilda som har autism så beskriver den blott sjuåriga författaren extremt tydligt hur det kan vara att uppleva starka känslor. Mathilda är nu en ung vuxen. När hon var sju år sa hon till sin mamma att hon ville hjälpa andra barn att förstå och sätta ord på sin känslor. Det som skrevs ner då ät nu del 2 av denna bok.

I del 3 får läsarna möta Funkarna och det finns övningar som ett barn och en vuxen kan göra tillsammans för att hjälpa barnet med starka känslor. Övningarna går också att göra i en grupp med barn. I den här delen får barn hjälp att prata, nysta upp känslonystan och förstå starka känslor.


Förutom författare Mathilda Wiman så är boken skriven av författarna Anna Sjölund, beteendevetare och Mica Sethfors, socionom, kurator och samtalsledare.

Boken finns att köpa där böcker finns och i Butik Funkkonsulten